lördag 26 september 2009

Wåp i mobilen?

Känns inte Wåp som lite väl gammal teknik?

lördag 19 september 2009

Skalle Anka

http://www.pastan.nu/merpastan/veckans-lantis-anna-anka-1.955749

Jag är inte så insatt i vad hysterin kring denna lyxprostituerade kvinna gäller, men har åtminstone förstått att det konstant hoppar grodor ur näbben på henne. Vad menar hon förresten med att ta med en hjälm? Den ser ju ut att vara fast monterad på hennes skalle.

torsdag 17 september 2009

En scoopa kärlek

http://www.dn.se/sthlm/stockholmarna-ar-nojda-men-otrygga-1.954329

Statistiskt sett borde det vara så med tanke på den mängd kassa artister som skrivit hyllningslåtar till staden i fråga. Inget scoop, alltså. Skämt åsido så är det väl inget större fel på staden, bara väldigt många av invånarna.

tisdag 15 september 2009

Livstid för terror, dödsstraff för skägg?


http://www.dn.se/nyheter/sverige/livstidsdom-for-terroristmisstankt-svensk-1.953400

Tja, det var tur för Oussama att hans gräsliga skägg inte ingick i juryns bedömning, då hade det nog inte räckt med bara livstid.

onsdag 12 augusti 2009

Juvelkrupp


Det hemska här är ju såklart inte att butiken blev rånad. Det hemska är att det tydligen finns en marknad för smycken på en prisnivå runt en miljon pund stycket. Helt sjukt.

tisdag 28 juli 2009

Mamma Leif


Nollvisionen tycker att det är mamma Leif som är löjlig och hoppas att barn i fortsättningen av folkbokföringen tilldelas ett namn i stil med "Pojke01" eller "Flicka05". Detta så att människor som mamma Leif kan ägna sig åt vettigare saker och kanske rentav tillföra samhället något.

Optimhissm?


Huset där jag arbetar har besök av en hissreparatör, och han vill tydligen ha hisschaktet upplyst för att se något när han jobbar. Klokt, kan jag tycka. Detta har till följd att vi som passerar hissen ser saker vi inte ser när hisschaktet är mörkt, som t ex denna fjäder som sitter monterad i botten av hisskorgen. Huset där jag arbetar består av sju våningar som förbinds av denna och en till personhiss. Min fundering är med hur lång tid denna fjäder fördröjer döden vid ett vajerbrott från sjunde våningen. Kan det kanske handla om i häraden av tio millisekunder?

måndag 27 juli 2009

En text så fin - måste vara Ledin


Tydligen piratkopierar både Kalle Anka och småfnattarna, eller vad de nu kallas. Föga förvånande, det gör väl de flesta på ett eller annat sätt? Mer skrämmande att de till serien verkar ha snott en textrad av Tomas Ledin, det tyder inte på god smak och kan väl inte heller vara tillåtet?

söndag 26 juli 2009

Massagechock

http://www.dn.se/sthlm/thaimassage-massage-koppleri-prostitution-bromma-ragsved-sodertalje-stockholm-60-aring-1.917661


Jaha, säljer de sex på massageinstitut? Att det ofta händer på bilverkstäder har man ju hört, men det här var något nytt.






Eller inte.

fredag 24 juli 2009

Oavsiktlig humor


Alternativ 1: Haha!

Alternativ 2: Jag bläddrade igenom ett kvarglömt exemplar av kvalitetstidningen Aftonbladet på arbetet och brast ut i gapskratt. Detta är verkligen ett obetalbart exempel på oavsiktlig humor. Vore det som bildtexten säger sant vore vi verkligen illa ute i det här landet. Nu behöver vi som tur är bara oroa oss för galna ko-sjukan, svininfluensan och den ekonomiska krisen.

torsdag 23 juli 2009

Inget hopp för Apple


Rädslan var tydligen inte helt ogrundad heller, eftersom han enligt egen utsago blivit slagen och underleverantören i fråga erkänt att de använt "olämpliga förhörsmetoder". Oftast hoppar man inte heller från tolfte våningen bara så där, har jag förstått.
Slutsats? Nu är det inte bara medelmåttig teknik inhyst i fjollig design som avhåller mig från att köpa Apples ockerprissatta produkter.

måndag 20 juli 2009

Försvunnet förnuft

Tillbaks från semestern och vad finner jag? Jo, vetenskapliga belägg för något jag länge misstänkt - att Audiförare inte alltid är som man skall vara. Det som för länge sedan väckte min misstanke är deras vilja att betala dyra pengar för dekaltrimmade folkvagnar.


http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/5-audiforare-1.14023



"4. [Namn raderat av omtanke], 31 år, intendent, Västertorp, kör Audi
A3 –02.I princip använder jag bältet till 95 procent. Kan slarva litet ute på
landet. Det ska vara upp till var och en att besluta om att använda bältet. Sunt
förnuft ska gälla."

Använder denna unga man verkligen uttrycket "sunt förnuft" på rätt sätt? Nja.

fredag 3 juli 2009

Smaklöst, BMW


http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/nya-bmw-x1-officiell-bilder-video-1.13639

Ser med avsmak att BMW börjat formge fälgar som t ex Audi och Mercedes, d v s utan finess. Tråkigt.

lördag 27 juni 2009

Jackson lever!

Ja, vart har kroppen tagit vägen? Kan det vara så att Michael Jackson tänker göra en comeback a la Jesus i London? Det vore väl något? För övrigt tycker jag att han är/var rätt överskattad, fast så har jag aldrig varit något stort fan av topplistepop heller.

söndag 14 juni 2009

Otrolig journalistik


Det vore lätt att avfärda denna formulering som ett enkelt skrivfel, men jag tror mig veta att det finns en annan, betydligt mer oroande, förklaring. Det är alltså en journalist på DN:s motorsajt "Allt om motor" som står för den lilla krönikan om en olycka som kanske inte hade hänt om hans motorcykel varit utrustad med låsningsfria bromsar.
Det intressanta här är att han visste det redan då, men nu är han säker. Vänta nu, för att veta något måste man väl vara säker, annars tror man väl bara?

lördag 13 juni 2009

Oklädsamt


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3049581.svd


Läser i SvD att våldet ökar bland unga tjejer. Så kanske det är, men jag är för gammal och av fel kön för att vara särskilt insatt. Vad jag däremot noterar är att det verkligen är tur att vi inte har lagstadgat om skoluniform i Sverige, för hur skulle då kidsen uttrycka sin unika stil och personlighet?


Nyliberalism dödar både vett och vårdtagare



http://www.dn.se/sthlm/vardval-stockholm-allvarligt-sjuka-ar-en-dalig-affar-for-varden-1.890708

Det kan ju förstås vara så att det här bara är ännu ett exempel på skjutjärnsjournalistik från det nyliberala medieimperiet i huvudstaden - jag har ännu inte behövt söka vård där. Jag misstänker dock att de kan ha nosat reda på ett korn av sanning här. Frågan är om inte DN på sätt och vis skjuter sig i foten eftersom de just är bland nyliberalismens främsta organ.
Hallå, vinstdrivande sjukvård, vad trodde ni skulle hända?

torsdag 11 juni 2009

Ella eller eld i helvetet?



Hittade ett litet uttalande från KD-politikern som inte fick så många kryss (för övrigt kanske ett tecken på att även kristdemokrater kan ha lite vett); Ella Bohlin.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3044061.svd

"Hon erkänner att med vetskapen om Svenssons kampanj hade hon själv
förmodligen klivit ett steg tillbaka. – Ja, det hade påverkat mig om jag
vetat om det innan. När jag gick in i det här var förutsättningarna annorlunda.
Jag hade inte tänkt konkurrera med honom, det gör man bara inte. Alf är Alf, han
har det största förtroendet av svenska politiker någonsin."

Alf är visserligen Alf, det stämmer, men att Alf Svensson skulle vara den svenska politikern med störst förtroende någonsin? Nja, det tycker nog bara hjärntvättade, gravt religiösa människor.

Ensam eller våldsam


- Gå inte hem ensamma och absolut inte till fots, säger kommissarie Birgitta Bergström till Metro.
-Gå inte heller hem med en maskerad man som bär kniv, varken till fots eller om han erbjuder skjuts i bil, säger Nollvisionen.

lördag 6 juni 2009

Full gas på rullgrus


I Vägverkets publikation "Sommarvägen 2009" ser jag att de tagit fasta på en del av min vision att på sikt minska antalet motorcyklister och även höja genomsnittsintelligensen i landet genom att använda mer rullgrus på vägarna och att införa hjälmförbud. Nu återstår bara att införa hjämförbudet och att ha mycket diskreta varningsskyltar, om några alls, längs vägarna.

onsdag 3 juni 2009

Skimming eller skum ring?

http://www.dn.se/webbtv/ekonomi/lat-dig-inte-luras-1.882200

Här visar Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, hur man undviker nyfikna blickar när man använder sitt kort i butikens kortterminal. Vad han dessvärre glömmer är risken att någon byggt in en kamera i hans gigantiska, apfula ring. I övrigt är det mesta i inslaget korrekt.

fredag 29 maj 2009

Eldreboende


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sveriges-aldste-man-dog-i-brand-1.880039

Det här tar väl ändå udden av kritiken mot maten och bristen på promenader på våra ålderdomshem, jag skulle i alla fall föredra det framför ett sådant här eldreboende.

Interrorissant


"–al-Shabaab har det senaste året tydligt visat att terror är en del av deras verksamhet, bland annat med självmordsattentat. De kopplar sin verksamhet till den globala kampen, med antivästliga argument, och i förlängningen stöder det al-Qaidas verksamhet, säger Malena Rembe som samtidigt förklarar att det krävs en konkret misstanke om terrorbrott för att kunna ingripa med hjälp av lagar."
-Jaha, det är en terrororganisation men det krävs en konkret misstanke om terrorbrott för att kunna ingripa? Det låter klurigt att kunna ingripa då.

onsdag 27 maj 2009

Jycke-nyhet = icke-nyhet?


Med risk för att anses vara okänslig så måste väl ändå detta vara en icke-nyhet? En majoritet av jordens befolkning kan inte prata ryska och en stor del av mänskligheten uppträder som hundar vid åtminstone vissa tillfällen.

Sardeller och danska bordeller


Jag är inte ett dugg förvånad - vi vet väl alla hur otydligt danskarna artikulerar. Om det till exempel sades "låt oss beskydda sardellerna" så kan det mycket väl ha låtit som "låt oss besöka bordellerna". För en osäker affärsman som bara vill sitt företags bästa så kan det vara svårt att ifrågasätta något som låter som en order från en dansk med några öl innanför västen.

söndag 24 maj 2009

Man eller mössa?

Ute på promenad i solskenet idag var det något som störde rejält i synfältet. En man, som man väl bör kalla någon som med största sannolikhet är över 18 år och dessutom har satt minst ett barn till världen, gick på gångbanan tillammans med nämnda barn och kvinnan som klämt ut det.

Mannen hade några fula tatueringar på ena armen och en tajt, vit mössa på huvudet som huserade den pyttelilla hjärnan. Allvarligt talat, det är något fel när man har mössa på sig när sådana förutsättningar som idag råder. Nu har vi slutet av maj, det är solsken ute och mellan femton och tjugo plusgrader och jag är i stort sett helt säker på att mannen inte frös på grund av att han för att visa upp tidigare nämnda fula tatueringar bar en kortärmad skjorta.

Mössa inomhus är lika urbota dumt, och det grundar jag inte på några löjliga etikettsregler utan på att det oftast är någonstans i häraden av 20 plusgrader där, så kallad inomhustemperatur.

lördag 23 maj 2009

Full fart med vinkraft






Klart man skall skatta ihjäl vindkraften, tala om osexig energiform. Däremot blir jag lite orolig när det talas om uttagsskatt på den nyligen upptäckta energikällan vinkraft som det talas om nere till höger i urklippet. Dricka vin och producera el samtidigt? Jag är med!

torsdag 21 maj 2009

Liten hjärna och stort motorljud

Jag har noterat att det börjat dyka upp motorcyklister i trafiken igen. De känns lättast igen på liten hjärna och stort motorljud. Eftersom varken bilprovningen eller polisen lyckats lösa problemet med detta oväsen så föreslår jag hjälmförbud för motorcyklister och mer rullgrus på vägarna. Detta borde på sikt lösa problemet och även orsaka en viss ökning av medelintelligensen i vårt land om mina beräkningar stämmer.

LSD

Jag tycker att det viktigaste argumentet för fildelning ofta glöms bort i debatten och vill gärna påminna om det. Vi har ju sett otaliga prov på att artister inte kan hantera de stora summor pengar deras musik, filmer, etc genererar. Resultatet blir att de ofta hamnar i långvarigt drogmissbruk, ofta med dödlig utgång. Därför bör artister förskonas från en stor del av sina intäkter för att undvika att detta sker. Därav kampanjen LSD - less sponsored drugs, som härmed startat.

Eka mot piratfartyg

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-nya-turer-i-javsfragan-1.870677

Läser att någon form av mindre roddbåt utseddes (vad nu det är, jag trodde att man utsåg granskare) att jävlas med Pirate Bay. O-ro-väckande dålig koll måste jag säga. Återigen försöker de stora skivbolagen kölhala konsumenterna.

onsdag 20 maj 2009

Upplopp eller nedsläpp?

Jag ser i DN att Detroit bytt namn till Detriot. Troligtvis är det ett tecken på att huliganismen bland hockeyanhängarna blivit allt värre även i USA, med allt fler upplopp efter matcherna.

Antingen det, eller så är stavning inte så viktigt för en sportjournalist, för hallå, stavgång är ju inte en sport, eller hur?

tisdag 19 maj 2009

Blinkers eller blunders?



Motsatsen till att inte blinka alls måste ju vara att konstant blunda. Det kan också leda till olyckor i trafiken.

torsdag 14 maj 2009

Färgad journalistik

På DN:s, detta näste för toppjournalistik, motorsajt Allt om motor, detta näste för topplocksjournalistik, läser jag att det finns betydligt fler grå bilar än silverfärgade bilar i trafiken i vårt land.
http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/gra-bil-vanligast-i-sverige-1.12198
100% av de kollegor jag tillfrågade om färgen på min bil tycker att den är silverfärgad. I registreringsbeviset står det "LGRÅ". Hmm, intressant, jag undrar just om jag är en Svensson eller en individualist?


Något ännnu mer intressant är att det finns fler bilar med okänd färg än lila bilar i Sverige. Betyder detta att de är osynliga eller att det finns någon färgregistreringsansvarig person på Vägverket som är färgblind?

Jävelskap



Det finns misstankar om att Tomas Norström, domare i målet mot Pirate Bay, är jävig. Så är det nog, men jag misstänker också att han i själva verket är Bosse Ringholm, vår gamle finansminister.







Denna blogg, en ljuspunkt i mörkret

Tydligen var det denna blogg som påverkade politikerna att återigen tända gatubelysningen i Östersund, att en gångtrafikant blev ihjälkörd hade bara en mindre påverkan. Det som är intressant är att kommunens ordförande påpekade att de hade varit helt eniga i beslutet att släcka.

Japp, för om alla som är ansvariga för ett beslut är korkade så gör det saken bättre, eller hur?

tisdag 5 maj 2009

Östersund by night


Japp, så här ser det faktiskt ut i Östersund på nätterna just nu.
"Miljö och samhällsnämnden har tidigare beslutat om att utöka nedsläckningen
av den kommunala gatubelysningen i Östersund för att spara pengar och minska
miljöbelastningen."
Det skulle vara lätt att vara lite skämtsam och referera till bland annat svarta hål och kommunalpolitiker med IQ som RGB-värdet för färgen svart, men sådana enkla poäng har aldrig varit min stil. Istället nöjer jag mig med att sammanfatta att pga att några ljushuvuden på kommunen vill spara några kronor så gäller det att fotgängarna har reflexer och att bilisterna har snabba sådana, annars kommer vi få spendera skattepengar på rehabilitering av några extra trafikskadade framöver. Förresten så hatar jag när man försöker rättfärdiga rena idiotgrejer genom hänvisningar till miljön.

lördag 2 maj 2009

Tomt, men vart?

Läser i DN, denna journalistikens fantastiska fanbärare, att:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/staten-later-maffian-hallas-1.856808

"Den som besökte Palermos justitiepalats på 80-talet möttes av ett jättelikt hus som surrade av aktivitet likt en bikupa."

medan

"I dag är det Kafkaliknande tomt och ödsligt i korridorerna redan på tidiga eftermiddagen."

Detta anförs som tecken på att den italienska staten har gett upp kampen mot maffian. Så kanske det är, eller så var skribentens senaste besök där dagen innan eller rentav på en helgdag, sådana har ju almanackan haft några av den senaste tiden, troligtvis även i Italien.

Tanken med journalistik är, såvitt jag förstått, att den kritiskt skall granska världen vi lever i. Tyvärr har det blivit så att vi läsare mycket kritiskt måste granska journalistiken eftersom den oftast är vinklad för att få oss att tycka något bestämt.

fredag 1 maj 2009

Vadå svininfluensa?

I det hysteriska mediebruset tycker jag att flera typer av influensa glömts bort.

Svinn-influensa: När lönen tar slut efter bara ett fåtal dagar, oftast efter inköp av helt onödiga saker.

Svinto-influensa: Vasst och stickigt i halsen, men jävligt rent.

Svid-influensa: Denna oändliga jakt efter snygga kläder - jobbigt.

Sven-influensa: Ett namn som kanske borde ha dött ut i 50-talets skåne.

Schwinn-influensa: Cyklandet har definitivt spritt sig som en löpeld t ex i Kina.

Hittegodis?

Läser i DN att pensionärer nu skall få hjälp av satelliter att hitta i affären.

http://www.dn.se/ekonomi/satellit-ska-hjalpa-pensionar-i-affaren-1.856344

Tja, antingen det eller så SLUTAR NI JÄVLA AFFÄRSINNEHAVARE ATT MÖBLERA OM ERA SKITBUTIKER TVÅ GÅNGER PER ÅR FÖR ATT "GÖRA AFFÄREN BÄTTRE". Vi vet att ni gör det bara för att försöka lura oss till impulsköp när vi istället för kåldolmar hittar kondomer i hyllan.

måndag 27 april 2009

Tecken på att allt kanske inte är helt okej

Läser i DN att:

Den 48-årige mannen besökte tillsammans med sin sambo och hennes dotter
svärföräldrarna för första gången. När de kom var stämningen god även om
svärfadern uppförde sig lite märkligt och hade ett basebollträ bredvid sig under
middagen.

Nu vet vi ju vad som hände sedan, nämligen att svärfadern slog 48-åringen i huvudet med baseballträet och försökte tända eld på honom. Men frågan är om inte varningsklockorna borde ha börjat ringa även utan facit i hand? Jag skulle förvisso gärna fått en definition på vad ordet "märkligt" betyder i detta sammanhang.

söndag 26 april 2009

Same thing but different


Så här knappt en månad innan sametingsvalet är det väl dags att uppmärksamma deras flagga, detta lapptäcke av kulörta former. Jag har agerat grävlingsjournalist och faktiskt snokat reda på en gammal fonografinspelning från mötet där flaggan fick sin utformning:

- Vi skogssamer vill ha en helt grön flagga som symbol för skogen där vi
lever.
- Nej, det fungerar inte, vi fjordsamer vill ha en helt blå flagga som
symboliserar havet.
- Ajdå, vi bondsamer vill ha en helt gul flagga som symbol för rapsen som
växer i vår skånska mylla.
- Kommer inte på fråga, vi motorvägssamer vill att flaggan skall bestå av
enbart två parallella streck som symboliserar vår färd på livets
autostrada.
- Alltså, vi haschsamer nöjer oss med färgerna gult, grönt och rött, det
vore soft.
- Som företrädare för oss lite rundlagda samer kräver jag en cirkel som
symbol för vår rundör!
- Vi myrmarkssamer lämnar tinget om vi inte får igenom vårt krav på minst
två streck som korsar varandra på samma sätt som ledmarkeringarna i vår
fjällmark.
- Som renägande same vägrar jag att gå med på att något annat än rena
färger ingår i vår stolta flagga!


Här uppstår ett ljudligt tumult och inspelningen bryts, exakt hur de lyckades enas vet nog ingen men det bidde ju en flagga iallafall.

fredag 24 april 2009

Upp och ned

http://www.dn.se/ekonomi/ryckig-borshandel-slutade-med-plus-1.851204


"Swedbanks kreditförluster i österled överraskade marknaden ordentligt och
till en början rasade Swedbankaktien med hela 15 procent. Vid stängningen
hade Swedbank återhämtat sig något till ett fall på 7,9 procent."

Att gå ned med 15 procent är alltså att rasa? Borde det då inte vara att raketstiga att ta igen nästan halva det där jätteraset, istället för att bara återhämta sig något?

Hur kan det förresten vara en överraskning med kreditförluster i Baltikum? I höstas försökte ju alla dessa nyanserade journalister få oss att tro att banken var konkursmässig på grund av just kreditförlusterna och att det var säkrast att byta till Hande... ähum, byta bank.

måndag 20 april 2009

Min källa Kjella

http://www.dn.se/ekonomi/sa-kan-swedbank-bli-statlig-1.847661

"Inte mycket har läckt ut men grunderna är, enligt uppgifter till DN
Ekonomi, desamma som när staten klev in som bankägare på 90-talet."

"En grupp (oklart hur stor) är övertygad om att Swedbank måste göra
ytterligare en nyemission, och det mäktar inte dagens ägare med.


Min källa Kjella hävdar i sin tur vänligt men bestämt att DN:s redaktion
antingen är bortförd av marsianer eller hjärntvättad av det elaka penntrollet,
men hur rätt källan Kjella egentligen har är säkert.

En grupp (oklart hur stor, men större och mindre än) hävdar att Kjellans källa i sin tur är förföljd av otur.

Vargen kommer?

Hur gick det här till?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/terrorfange-skendranktes-183-ganger-1.847673

Jag kan tänka mig två alternativ:

1: Han blev skendränkt 183 gånger och sedan sade han: "Nähä grabbar, nu tror jag inte på er längre!", varvid CIA upphörde med sina försök.

2: Han blev skendränkt en gång och sedan sade han: "Nähä grabbar, nu tror jag inte på er längre!", varvid CIA ändå försökte 182 gånger till i brist på andra idéer.

lördag 18 april 2009

Hur mås det?


Den här frukostkonversationen skulle jag vilja hört, men den måste ju ha låtit ungefär så här:

- Vad tror du om att ta bilen och åka ned till sjön och mata fiskmåsar idag?
- Ja, jätteroligt, då kan vi tvätta bilen innan också!
- Ja, kanon, det blir hur bra som helst!

fredag 17 april 2009

Samlagom

Läser om ett förslag från Folksam att begränsa antalet valbara fonder inom premiepensionen, antagligen för att vanliga, dumma människor skall klara av att välja.

http://www.dn.se/opinion/debatt/din-pension-blir-lagre-an-alla-forhandsbesked-1.845890

Det är ju klockrent och det borde räcka med tre fonder. Vad sägs om fonderna Folk-samlåg, Folk-samlagom och Folk-samhög?

tisdag 14 april 2009

Prodjuktionschef som kan stava?


Haha, sådant här är verkligen roligt. Att i samma text skriva "prodjuktionschef" och "ett krav är mycket god svenska", var får de allt ifrån?


torsdag 26 mars 2009

Resesäljare/korrekturläsare


Är det verkligen resesäljare man behöver när man skriver "ytterliggare", "affärsressäljare", "hotel" och "handtera" i en annons och dessutom kallar till intervju "vartefter intressanta ansökningarna kommer in"? Nja, trots att jag bortsett från de övriga grammatikfelen skulle jag föreslå att de först anställer en korrekturläsare.

Kyckling med glasnudlar


Man blir ju lite sugen på kyckling till middag.



onsdag 25 mars 2009

Bad om bad



http://www.dn.se/nyheter/varlden/piloten-bad-i-stallet-for-att-nodlanda-1.829376

Det här tycker jag är lite snett. För det första är ju rubriken fel, det borde stå "Piloten badade när han nödlandade", för det är ju vad man gör i vattnet. Att sedan närmare 70% av de ombordvarande överlevde är anmärkningsvärt för att vara en flygkrasch, hade piloten inte badat utan istället försökt nödlanda på land så kunde det mycket väl gått än värre.
Och till sist; vem har inte bett om ett bad när det är olidligt hett ute?

tisdag 24 mars 2009

Halt, här får ingen passera.



Det känns verkligen som en toppenidé.

lördag 21 mars 2009

God journalistik?

Jag tittade på klippen där DN/Allt om motor gör ett scoop om att man hellre skall krocka i en ny liten Toyota än en gammal stor Volvo. Inte ofta man får se bevis på hur s k skjutjärnsjournalister får de svar de vill ha.

http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/krockprov-toyota-yaris-vs-volvo-945-1.9939/krocken-toyota-yaris-vs-volvo-945-1.10030

Sittande vid Volvon:

DN: -Har den här föraren överlevt den här smällen, tror du?
Folksam: -Ja, det är ju frågan om, man får ju iallafall väldigt svåra skador vid en sån här krock.
---
Folksam: -Sen är det ju frågan om det var dödande skador om man tittar på bröst och skalle, som får vi titta på vad mätvärdena visar.

Sittande vid Toyotan:

DN: -Så medan föraren i Volvon sannolikt hade avlidit av krocken, eller annars ådragit sig väldigt svåra skador, så ser vi andra, lättare skador på föraren i Toyotan, är det så?

Folksam: -Ja, vi får väl vänta och titta på mätvärdena men det är det jag misstänker att här så skulle man ju garanterat klarat sig, man behöver ju inte dö i en sådan här krock, Men svåra skador kan man ju få ändå.

DN: -Men föraren överlever här men det är inte alldeles givet i Volvon, kan man sammanfatta det på det viset?

Folksam: -Ja, så skulle man kunna säga.

fredag 20 mars 2009

French connection in Gothenburg?

"Väldigt ofta har man någon typ av connection med varandra och kanske någon typ
av hållhake", säger Even Magnusson, ungdomssamordnare vid Göteborgspolisen, till
SvD.se.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2623549.svd

Det känns bra att ungdomssamordnaren kan prata lite relaxed med da youth, tycker jag.

tisdag 17 mars 2009

Jour-nazisterna

Efter att under lång tid stört mig på journalisternas hetsjakt på än det ena, än det andra, så tror jag nu att jag kommit på själva skälet till att det är så. Vilka håller på med hetsjakt? Jo, nazisterna. Vilka är det som sköter detta på nazisternas fritid? Jour-nazisterna, så klart. Från dessa är steget väldigt kort till jour-nalister, och tar man sedan bort bindestrecket så är saken klar.

För att styrka detta vetenskapligt så att det inte bara framstår som en ordvits ber jag er betänka följande. Nazisterna är ju anti-semitiska. Jag förordar själv anti-smitismen, vilket betyder att jag inte tycker att man t ex skall smita från trafikolyckor eller från sitt ansvar på andra sätt. Journalisterna smiter ju ofta från sitt ansvar att källgranska, vilket jag tycker bevisar hela saken.

lördag 7 mars 2009

Noterat



Lustigt att det görs en miljon sökningar på ordet "google" just från sökmotorn Google. -Hallå, ni är redan där, liksom.

Notera även att det görs drygt två miljoner sökningar på "youtube".


Det betyder nämligen att endast ungefär 16 procent av svenskarna särskriver det ordet, vilket väl får anses som en låg siffra när det ibland känns som att alla särskriver alla ord.