torsdag 26 mars 2009

Resesäljare/korrekturläsare


Är det verkligen resesäljare man behöver när man skriver "ytterliggare", "affärsressäljare", "hotel" och "handtera" i en annons och dessutom kallar till intervju "vartefter intressanta ansökningarna kommer in"? Nja, trots att jag bortsett från de övriga grammatikfelen skulle jag föreslå att de först anställer en korrekturläsare.

Kyckling med glasnudlar


Man blir ju lite sugen på kyckling till middag.



onsdag 25 mars 2009

Bad om bad



http://www.dn.se/nyheter/varlden/piloten-bad-i-stallet-for-att-nodlanda-1.829376

Det här tycker jag är lite snett. För det första är ju rubriken fel, det borde stå "Piloten badade när han nödlandade", för det är ju vad man gör i vattnet. Att sedan närmare 70% av de ombordvarande överlevde är anmärkningsvärt för att vara en flygkrasch, hade piloten inte badat utan istället försökt nödlanda på land så kunde det mycket väl gått än värre.
Och till sist; vem har inte bett om ett bad när det är olidligt hett ute?

tisdag 24 mars 2009

Halt, här får ingen passera.



Det känns verkligen som en toppenidé.

lördag 21 mars 2009

God journalistik?

Jag tittade på klippen där DN/Allt om motor gör ett scoop om att man hellre skall krocka i en ny liten Toyota än en gammal stor Volvo. Inte ofta man får se bevis på hur s k skjutjärnsjournalister får de svar de vill ha.

http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/krockprov-toyota-yaris-vs-volvo-945-1.9939/krocken-toyota-yaris-vs-volvo-945-1.10030

Sittande vid Volvon:

DN: -Har den här föraren överlevt den här smällen, tror du?
Folksam: -Ja, det är ju frågan om, man får ju iallafall väldigt svåra skador vid en sån här krock.
---
Folksam: -Sen är det ju frågan om det var dödande skador om man tittar på bröst och skalle, som får vi titta på vad mätvärdena visar.

Sittande vid Toyotan:

DN: -Så medan föraren i Volvon sannolikt hade avlidit av krocken, eller annars ådragit sig väldigt svåra skador, så ser vi andra, lättare skador på föraren i Toyotan, är det så?

Folksam: -Ja, vi får väl vänta och titta på mätvärdena men det är det jag misstänker att här så skulle man ju garanterat klarat sig, man behöver ju inte dö i en sådan här krock, Men svåra skador kan man ju få ändå.

DN: -Men föraren överlever här men det är inte alldeles givet i Volvon, kan man sammanfatta det på det viset?

Folksam: -Ja, så skulle man kunna säga.

fredag 20 mars 2009

French connection in Gothenburg?

"Väldigt ofta har man någon typ av connection med varandra och kanske någon typ
av hållhake", säger Even Magnusson, ungdomssamordnare vid Göteborgspolisen, till
SvD.se.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2623549.svd

Det känns bra att ungdomssamordnaren kan prata lite relaxed med da youth, tycker jag.

tisdag 17 mars 2009

Jour-nazisterna

Efter att under lång tid stört mig på journalisternas hetsjakt på än det ena, än det andra, så tror jag nu att jag kommit på själva skälet till att det är så. Vilka håller på med hetsjakt? Jo, nazisterna. Vilka är det som sköter detta på nazisternas fritid? Jour-nazisterna, så klart. Från dessa är steget väldigt kort till jour-nalister, och tar man sedan bort bindestrecket så är saken klar.

För att styrka detta vetenskapligt så att det inte bara framstår som en ordvits ber jag er betänka följande. Nazisterna är ju anti-semitiska. Jag förordar själv anti-smitismen, vilket betyder att jag inte tycker att man t ex skall smita från trafikolyckor eller från sitt ansvar på andra sätt. Journalisterna smiter ju ofta från sitt ansvar att källgranska, vilket jag tycker bevisar hela saken.

lördag 7 mars 2009

Noterat



Lustigt att det görs en miljon sökningar på ordet "google" just från sökmotorn Google. -Hallå, ni är redan där, liksom.

Notera även att det görs drygt två miljoner sökningar på "youtube".


Det betyder nämligen att endast ungefär 16 procent av svenskarna särskriver det ordet, vilket väl får anses som en låg siffra när det ibland känns som att alla särskriver alla ord.

torsdag 5 mars 2009

Kina, denna folkrättens trampmina

Kina oroar sig för internationella brottmålsdomstolen ICC:s order om att gripa
Sudans president Omar al-Bashir, misstänkt för krigsförbrytelser i Darfur.
Peking uppmanar därför FN:s säkerhetsråd att upphäva ICC:s beslut.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2553291.svd

Det är bäst att vi lyssnar på Kina, de brukar ju ha koll på vad som är rätt och fel i världen.

onsdag 4 mars 2009


- Vår konstitution tillåter inget förakt för kokabladet och om inte USA kan
godta det är det svårt att förstå hur vi kan nå en uppgörelse.

Detta säger Bolivias vice utrikesminister Hugo Fernandez enligt vad jag läser i DN.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/kokablad-villkor-for-usa-relation-1.812423

Här tycker jag att något slags förtydligande är på sin plats, för inte är väl meningen med artikeln att utmåla Bolivianerna som några stollar som ser på kokabladet som vi ser på sill och snaps? Eller är det så de ser på saken?

fitt-STIM eller ormgrop?




Läser i SvD att Skalman har skaffat sig en mp3-spelare.




Jag tycker att det är roligt att han hänger med i det tekniska och hänger inte upp mig på huruvida det finns s k piratkopierat material på mp3-spelaren. Däremot tycker jag att det ser ut som att Skalman planerar att spela upp musiken för ormarna på bilden. Har han då inte betalat pengar till STIM så är risken stor att det är planeringen av ett brott vi bevittnar här ovan.

tisdag 3 mars 2009

På kollisionskurs med stora delar av samhället


Vilken sida av gångbanan är den rätta att gå på? Svarar du rätt så kan jag tänka mig att möta dig ute i gångtrafiken, annars kan du lika gärna stanna hemma.

Förvuxen fjortis

En 15-åring som grymtat åt och kallat två poliser för grisar dömdes i går
skyldig till förolämpning av Solna tingsrätt. Straffet: 200 kronor i böter.
– Jag är förbluffad. Det får väl finnas gränser för vad som är
kriminaliserat, säger 15-åringens försvarsadvokat Clea Sangborn.

http://www.dn.se/sthlm/grymtning-gav-200-kronor-i-boter-1.812227

-Jag är själv förbluffad. Det får väl finnas gränser för hur länge man får uppträda som en snorunge.

Cirkusplats?


Det här är en sak som gör mig så irriterad att jag dessvärre känner mig nödgad att använda kraftuttryck efter att ikväll återigen fått det dumma i denna företeelse bekräftad. Det är ju så att någon ärthjärna på Vägverket, nej förlåt, Transportstyrelsen, har fått för sig att man inte väljer riktning i en cirkulationsplats.


(http://publikationswebbutik.vv.se/upload/1602/88515_att_kora_i_cirkulationsplats_utgava_7_okt.pdf)
Jag är av den uppfattningen att man ändå väljer riktning, oftast har man ju ändå något slags mål med sin bilkörning. Därför anser jag att man, precis som man gjorde förr, bör ge tecken redan på väg in i cirkulationsplatsen för att öka tydligheten gentemot sina mot- och medtrafikanter. Detta gäller självklart särskilt små cirkulationsplatser, där tiden från att den gröna bilen ovan lämnat sin position på bilden och antingen kör ur cirkulationsplatsen nere i bild eller passerar en bil där och helt enkelt lämnar bilden följaktligen blir extra kort.
Sammanfattningen blir också kort: Vill ni visa andra att ni använder er hjärna så ger ni tecken innan ni kör in i cirkulationsplatsen för att visa vart ni planerar att lämna den.

måndag 2 mars 2009

Kännbart straff

Läser att filmbolagens representant i Pirate Bay-rättegången, Monique Wadsted, förespråkar ett ”mycket kännbart” fängelsestraff för de åtalade.

http://www.dn.se/kultur-noje/rattegangen-mot-pirate-bay-dag-9-1.810989

Frågan är bara hur kännbart. Vad sägs om att spärras in med uppspärrade ögon och tvingas titta på Beck-filmerna, Reine & Mimmi i fjällen och Göta Kanal dygnet runt? Listan på tänkbara filmer kan göras lång och även användas som ett sätt att nyansera intrycket att filmbolagen på något sätt skulle representera De Goda.