lördag 27 juni 2009

Jackson lever!

Ja, vart har kroppen tagit vägen? Kan det vara så att Michael Jackson tänker göra en comeback a la Jesus i London? Det vore väl något? För övrigt tycker jag att han är/var rätt överskattad, fast så har jag aldrig varit något stort fan av topplistepop heller.

söndag 14 juni 2009

Otrolig journalistik


Det vore lätt att avfärda denna formulering som ett enkelt skrivfel, men jag tror mig veta att det finns en annan, betydligt mer oroande, förklaring. Det är alltså en journalist på DN:s motorsajt "Allt om motor" som står för den lilla krönikan om en olycka som kanske inte hade hänt om hans motorcykel varit utrustad med låsningsfria bromsar.
Det intressanta här är att han visste det redan då, men nu är han säker. Vänta nu, för att veta något måste man väl vara säker, annars tror man väl bara?

lördag 13 juni 2009

Oklädsamt


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3049581.svd


Läser i SvD att våldet ökar bland unga tjejer. Så kanske det är, men jag är för gammal och av fel kön för att vara särskilt insatt. Vad jag däremot noterar är att det verkligen är tur att vi inte har lagstadgat om skoluniform i Sverige, för hur skulle då kidsen uttrycka sin unika stil och personlighet?


Nyliberalism dödar både vett och vårdtagare



http://www.dn.se/sthlm/vardval-stockholm-allvarligt-sjuka-ar-en-dalig-affar-for-varden-1.890708

Det kan ju förstås vara så att det här bara är ännu ett exempel på skjutjärnsjournalistik från det nyliberala medieimperiet i huvudstaden - jag har ännu inte behövt söka vård där. Jag misstänker dock att de kan ha nosat reda på ett korn av sanning här. Frågan är om inte DN på sätt och vis skjuter sig i foten eftersom de just är bland nyliberalismens främsta organ.
Hallå, vinstdrivande sjukvård, vad trodde ni skulle hända?

torsdag 11 juni 2009

Ella eller eld i helvetet?



Hittade ett litet uttalande från KD-politikern som inte fick så många kryss (för övrigt kanske ett tecken på att även kristdemokrater kan ha lite vett); Ella Bohlin.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3044061.svd

"Hon erkänner att med vetskapen om Svenssons kampanj hade hon själv
förmodligen klivit ett steg tillbaka. – Ja, det hade påverkat mig om jag
vetat om det innan. När jag gick in i det här var förutsättningarna annorlunda.
Jag hade inte tänkt konkurrera med honom, det gör man bara inte. Alf är Alf, han
har det största förtroendet av svenska politiker någonsin."

Alf är visserligen Alf, det stämmer, men att Alf Svensson skulle vara den svenska politikern med störst förtroende någonsin? Nja, det tycker nog bara hjärntvättade, gravt religiösa människor.

Ensam eller våldsam


- Gå inte hem ensamma och absolut inte till fots, säger kommissarie Birgitta Bergström till Metro.
-Gå inte heller hem med en maskerad man som bär kniv, varken till fots eller om han erbjuder skjuts i bil, säger Nollvisionen.

lördag 6 juni 2009

Full gas på rullgrus


I Vägverkets publikation "Sommarvägen 2009" ser jag att de tagit fasta på en del av min vision att på sikt minska antalet motorcyklister och även höja genomsnittsintelligensen i landet genom att använda mer rullgrus på vägarna och att införa hjälmförbud. Nu återstår bara att införa hjämförbudet och att ha mycket diskreta varningsskyltar, om några alls, längs vägarna.

onsdag 3 juni 2009

Skimming eller skum ring?

http://www.dn.se/webbtv/ekonomi/lat-dig-inte-luras-1.882200

Här visar Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, hur man undviker nyfikna blickar när man använder sitt kort i butikens kortterminal. Vad han dessvärre glömmer är risken att någon byggt in en kamera i hans gigantiska, apfula ring. I övrigt är det mesta i inslaget korrekt.