fredag 29 maj 2009

Eldreboende


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sveriges-aldste-man-dog-i-brand-1.880039

Det här tar väl ändå udden av kritiken mot maten och bristen på promenader på våra ålderdomshem, jag skulle i alla fall föredra det framför ett sådant här eldreboende.

Interrorissant


"–al-Shabaab har det senaste året tydligt visat att terror är en del av deras verksamhet, bland annat med självmordsattentat. De kopplar sin verksamhet till den globala kampen, med antivästliga argument, och i förlängningen stöder det al-Qaidas verksamhet, säger Malena Rembe som samtidigt förklarar att det krävs en konkret misstanke om terrorbrott för att kunna ingripa med hjälp av lagar."
-Jaha, det är en terrororganisation men det krävs en konkret misstanke om terrorbrott för att kunna ingripa? Det låter klurigt att kunna ingripa då.

onsdag 27 maj 2009

Jycke-nyhet = icke-nyhet?


Med risk för att anses vara okänslig så måste väl ändå detta vara en icke-nyhet? En majoritet av jordens befolkning kan inte prata ryska och en stor del av mänskligheten uppträder som hundar vid åtminstone vissa tillfällen.

Sardeller och danska bordeller


Jag är inte ett dugg förvånad - vi vet väl alla hur otydligt danskarna artikulerar. Om det till exempel sades "låt oss beskydda sardellerna" så kan det mycket väl ha låtit som "låt oss besöka bordellerna". För en osäker affärsman som bara vill sitt företags bästa så kan det vara svårt att ifrågasätta något som låter som en order från en dansk med några öl innanför västen.

söndag 24 maj 2009

Man eller mössa?

Ute på promenad i solskenet idag var det något som störde rejält i synfältet. En man, som man väl bör kalla någon som med största sannolikhet är över 18 år och dessutom har satt minst ett barn till världen, gick på gångbanan tillammans med nämnda barn och kvinnan som klämt ut det.

Mannen hade några fula tatueringar på ena armen och en tajt, vit mössa på huvudet som huserade den pyttelilla hjärnan. Allvarligt talat, det är något fel när man har mössa på sig när sådana förutsättningar som idag råder. Nu har vi slutet av maj, det är solsken ute och mellan femton och tjugo plusgrader och jag är i stort sett helt säker på att mannen inte frös på grund av att han för att visa upp tidigare nämnda fula tatueringar bar en kortärmad skjorta.

Mössa inomhus är lika urbota dumt, och det grundar jag inte på några löjliga etikettsregler utan på att det oftast är någonstans i häraden av 20 plusgrader där, så kallad inomhustemperatur.

lördag 23 maj 2009

Full fart med vinkraft






Klart man skall skatta ihjäl vindkraften, tala om osexig energiform. Däremot blir jag lite orolig när det talas om uttagsskatt på den nyligen upptäckta energikällan vinkraft som det talas om nere till höger i urklippet. Dricka vin och producera el samtidigt? Jag är med!

torsdag 21 maj 2009

Liten hjärna och stort motorljud

Jag har noterat att det börjat dyka upp motorcyklister i trafiken igen. De känns lättast igen på liten hjärna och stort motorljud. Eftersom varken bilprovningen eller polisen lyckats lösa problemet med detta oväsen så föreslår jag hjälmförbud för motorcyklister och mer rullgrus på vägarna. Detta borde på sikt lösa problemet och även orsaka en viss ökning av medelintelligensen i vårt land om mina beräkningar stämmer.

LSD

Jag tycker att det viktigaste argumentet för fildelning ofta glöms bort i debatten och vill gärna påminna om det. Vi har ju sett otaliga prov på att artister inte kan hantera de stora summor pengar deras musik, filmer, etc genererar. Resultatet blir att de ofta hamnar i långvarigt drogmissbruk, ofta med dödlig utgång. Därför bör artister förskonas från en stor del av sina intäkter för att undvika att detta sker. Därav kampanjen LSD - less sponsored drugs, som härmed startat.

Eka mot piratfartyg

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-nya-turer-i-javsfragan-1.870677

Läser att någon form av mindre roddbåt utseddes (vad nu det är, jag trodde att man utsåg granskare) att jävlas med Pirate Bay. O-ro-väckande dålig koll måste jag säga. Återigen försöker de stora skivbolagen kölhala konsumenterna.

onsdag 20 maj 2009

Upplopp eller nedsläpp?

Jag ser i DN att Detroit bytt namn till Detriot. Troligtvis är det ett tecken på att huliganismen bland hockeyanhängarna blivit allt värre även i USA, med allt fler upplopp efter matcherna.

Antingen det, eller så är stavning inte så viktigt för en sportjournalist, för hallå, stavgång är ju inte en sport, eller hur?

tisdag 19 maj 2009

Blinkers eller blunders?



Motsatsen till att inte blinka alls måste ju vara att konstant blunda. Det kan också leda till olyckor i trafiken.

torsdag 14 maj 2009

Färgad journalistik

På DN:s, detta näste för toppjournalistik, motorsajt Allt om motor, detta näste för topplocksjournalistik, läser jag att det finns betydligt fler grå bilar än silverfärgade bilar i trafiken i vårt land.
http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/gra-bil-vanligast-i-sverige-1.12198
100% av de kollegor jag tillfrågade om färgen på min bil tycker att den är silverfärgad. I registreringsbeviset står det "LGRÅ". Hmm, intressant, jag undrar just om jag är en Svensson eller en individualist?


Något ännnu mer intressant är att det finns fler bilar med okänd färg än lila bilar i Sverige. Betyder detta att de är osynliga eller att det finns någon färgregistreringsansvarig person på Vägverket som är färgblind?

Jävelskap



Det finns misstankar om att Tomas Norström, domare i målet mot Pirate Bay, är jävig. Så är det nog, men jag misstänker också att han i själva verket är Bosse Ringholm, vår gamle finansminister.







Denna blogg, en ljuspunkt i mörkret

Tydligen var det denna blogg som påverkade politikerna att återigen tända gatubelysningen i Östersund, att en gångtrafikant blev ihjälkörd hade bara en mindre påverkan. Det som är intressant är att kommunens ordförande påpekade att de hade varit helt eniga i beslutet att släcka.

Japp, för om alla som är ansvariga för ett beslut är korkade så gör det saken bättre, eller hur?

tisdag 5 maj 2009

Östersund by night


Japp, så här ser det faktiskt ut i Östersund på nätterna just nu.
"Miljö och samhällsnämnden har tidigare beslutat om att utöka nedsläckningen
av den kommunala gatubelysningen i Östersund för att spara pengar och minska
miljöbelastningen."
Det skulle vara lätt att vara lite skämtsam och referera till bland annat svarta hål och kommunalpolitiker med IQ som RGB-värdet för färgen svart, men sådana enkla poäng har aldrig varit min stil. Istället nöjer jag mig med att sammanfatta att pga att några ljushuvuden på kommunen vill spara några kronor så gäller det att fotgängarna har reflexer och att bilisterna har snabba sådana, annars kommer vi få spendera skattepengar på rehabilitering av några extra trafikskadade framöver. Förresten så hatar jag när man försöker rättfärdiga rena idiotgrejer genom hänvisningar till miljön.

lördag 2 maj 2009

Tomt, men vart?

Läser i DN, denna journalistikens fantastiska fanbärare, att:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/staten-later-maffian-hallas-1.856808

"Den som besökte Palermos justitiepalats på 80-talet möttes av ett jättelikt hus som surrade av aktivitet likt en bikupa."

medan

"I dag är det Kafkaliknande tomt och ödsligt i korridorerna redan på tidiga eftermiddagen."

Detta anförs som tecken på att den italienska staten har gett upp kampen mot maffian. Så kanske det är, eller så var skribentens senaste besök där dagen innan eller rentav på en helgdag, sådana har ju almanackan haft några av den senaste tiden, troligtvis även i Italien.

Tanken med journalistik är, såvitt jag förstått, att den kritiskt skall granska världen vi lever i. Tyvärr har det blivit så att vi läsare mycket kritiskt måste granska journalistiken eftersom den oftast är vinklad för att få oss att tycka något bestämt.

fredag 1 maj 2009

Vadå svininfluensa?

I det hysteriska mediebruset tycker jag att flera typer av influensa glömts bort.

Svinn-influensa: När lönen tar slut efter bara ett fåtal dagar, oftast efter inköp av helt onödiga saker.

Svinto-influensa: Vasst och stickigt i halsen, men jävligt rent.

Svid-influensa: Denna oändliga jakt efter snygga kläder - jobbigt.

Sven-influensa: Ett namn som kanske borde ha dött ut i 50-talets skåne.

Schwinn-influensa: Cyklandet har definitivt spritt sig som en löpeld t ex i Kina.

Hittegodis?

Läser i DN att pensionärer nu skall få hjälp av satelliter att hitta i affären.

http://www.dn.se/ekonomi/satellit-ska-hjalpa-pensionar-i-affaren-1.856344

Tja, antingen det eller så SLUTAR NI JÄVLA AFFÄRSINNEHAVARE ATT MÖBLERA OM ERA SKITBUTIKER TVÅ GÅNGER PER ÅR FÖR ATT "GÖRA AFFÄREN BÄTTRE". Vi vet att ni gör det bara för att försöka lura oss till impulsköp när vi istället för kåldolmar hittar kondomer i hyllan.