tisdag 28 juli 2009

Mamma Leif


Nollvisionen tycker att det är mamma Leif som är löjlig och hoppas att barn i fortsättningen av folkbokföringen tilldelas ett namn i stil med "Pojke01" eller "Flicka05". Detta så att människor som mamma Leif kan ägna sig åt vettigare saker och kanske rentav tillföra samhället något.

Optimhissm?


Huset där jag arbetar har besök av en hissreparatör, och han vill tydligen ha hisschaktet upplyst för att se något när han jobbar. Klokt, kan jag tycka. Detta har till följd att vi som passerar hissen ser saker vi inte ser när hisschaktet är mörkt, som t ex denna fjäder som sitter monterad i botten av hisskorgen. Huset där jag arbetar består av sju våningar som förbinds av denna och en till personhiss. Min fundering är med hur lång tid denna fjäder fördröjer döden vid ett vajerbrott från sjunde våningen. Kan det kanske handla om i häraden av tio millisekunder?

måndag 27 juli 2009

En text så fin - måste vara Ledin


Tydligen piratkopierar både Kalle Anka och småfnattarna, eller vad de nu kallas. Föga förvånande, det gör väl de flesta på ett eller annat sätt? Mer skrämmande att de till serien verkar ha snott en textrad av Tomas Ledin, det tyder inte på god smak och kan väl inte heller vara tillåtet?

söndag 26 juli 2009

Massagechock

http://www.dn.se/sthlm/thaimassage-massage-koppleri-prostitution-bromma-ragsved-sodertalje-stockholm-60-aring-1.917661


Jaha, säljer de sex på massageinstitut? Att det ofta händer på bilverkstäder har man ju hört, men det här var något nytt.






Eller inte.

fredag 24 juli 2009

Oavsiktlig humor


Alternativ 1: Haha!

Alternativ 2: Jag bläddrade igenom ett kvarglömt exemplar av kvalitetstidningen Aftonbladet på arbetet och brast ut i gapskratt. Detta är verkligen ett obetalbart exempel på oavsiktlig humor. Vore det som bildtexten säger sant vore vi verkligen illa ute i det här landet. Nu behöver vi som tur är bara oroa oss för galna ko-sjukan, svininfluensan och den ekonomiska krisen.

torsdag 23 juli 2009

Inget hopp för Apple


Rädslan var tydligen inte helt ogrundad heller, eftersom han enligt egen utsago blivit slagen och underleverantören i fråga erkänt att de använt "olämpliga förhörsmetoder". Oftast hoppar man inte heller från tolfte våningen bara så där, har jag förstått.
Slutsats? Nu är det inte bara medelmåttig teknik inhyst i fjollig design som avhåller mig från att köpa Apples ockerprissatta produkter.

måndag 20 juli 2009

Försvunnet förnuft

Tillbaks från semestern och vad finner jag? Jo, vetenskapliga belägg för något jag länge misstänkt - att Audiförare inte alltid är som man skall vara. Det som för länge sedan väckte min misstanke är deras vilja att betala dyra pengar för dekaltrimmade folkvagnar.


http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/5-audiforare-1.14023



"4. [Namn raderat av omtanke], 31 år, intendent, Västertorp, kör Audi
A3 –02.I princip använder jag bältet till 95 procent. Kan slarva litet ute på
landet. Det ska vara upp till var och en att besluta om att använda bältet. Sunt
förnuft ska gälla."

Använder denna unga man verkligen uttrycket "sunt förnuft" på rätt sätt? Nja.

fredag 3 juli 2009

Smaklöst, BMW


http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/nya-bmw-x1-officiell-bilder-video-1.13639

Ser med avsmak att BMW börjat formge fälgar som t ex Audi och Mercedes, d v s utan finess. Tråkigt.