lördag 31 januari 2009

Skyltfrossa


Faran med att ange för många förbjudna saker på en skylt, eller flera, är att man lätt kan tro att allt annat är tillåtet. Det står t ex inget om att det är förbjudet att streaka, att medtaga elefanter, framföra snövesslor eller att bogsera bort bogserbilen som är där för att hämta den felparkerade bilen. Sedan känns det för mig lite förmätet att förbjuda användning av blomstervaser på alla platser utanför gravplatsen, men det påverkar åtminstone inte mitt liv särskilt mycket.

Jag har visserligen aldrig varit någon s k graffiti-konstnär, men den här förmågan kanske påbörjade sin karriär på fel dag i månaden. Alternativt är han/hon medlem i Mensa, fast om man klarat inträdesprovet dit borde man väl även veta att det är ett a i slutet? Livet är fullt av stora frågor.

Vilka barn skall man tänka på? De som svälter i Afrika eller de som arbetar i Asien? För om man skall tänka på de barn som måhända leker bakom grinden borde väl just barnen omnämnas först?

torsdag 29 januari 2009

Fotografins mörka sida

"Rikspolisen och Vägverket skrotar sina planer på kameraövervakning av bilisters
snitthastighet över sträckor, så kallad sträck-ATK. De är rädda att väcka
storebrorsskräck hos bilförare. Och hos kvällstidningar."

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/motor/article499405.ece

Det är alltså inte rädsla för att skapa ett storebrorsamhälle som avhåller dem från kameraövervakningen utan bara rädsla för att uppfattas som ett sådant. Känns inte helt sunt.

Samtidigt kan detta innebära att kvällstidningarna tillför samhället något. Jag återkommer i frågan efter vidare analys.

tisdag 27 januari 2009

Välkommen!

Välkommen till nollvisionen. En plats på nätet där det, till skillnad från på många andra platser, aktivt arbetas med att få ned dumheten i vårt samhälle till acceptabla nivåer. Korståget börjar snart.